Michelin
Selection

ozadje_zvezdice

Izjemen dosežek koprske restavracije Kogo in njegovega chefa Tilna Župevca pa tudi za Primorsko regijo na sploh je današnje priznanje, ki ga je restavracija prejela na podelitvi Michelin Guide Slovenija za leto 2023.

Restavracija Kogo je s tem postala ena izmed le nekaj prejemnic Michelin selection priznanja, ki pomeni zagotovilo za kulinarične posebnosti, skrbno pripravljen in dober obrok.

“Uvrstitev v Michelinov vodnik je za našo restavracijo Kogo izjemno pomembno priznanje. Da smo z obnovo restavracije spremenili tudi njen predhodni koncept, ki zdaj temelji na spajanju istrskih sestavin in predajanju tradicije tega območja na sodoben način, se je izkazalo za pravilno odločitev.  Ponosen sem, da je Kogo od danes dalje še večji glasnik in promotor območja, na katerem živimo. Pohvale soustanoviteljima Marku in Aljoši ter celotni ekipi restavracije Kogo,” je povedal direktor Vinakoper, Borut Fakin.

Michelin selection 2023, nagrada enega najbolj prepoznavnih svetovnih kulinaričnih vodnikov Michelin Guide, je veliko priznanje ter potrditev, da v Kogu v primorsko in slovensko gastronomijo vnašajo nekaj zares izjemnega.

“Ustvarjamo istrsko kulinariko na moderen način; kombiniramo domačnost, stare istrske recepture z novimi pristopi. V naših jedeh se čuti tudi pridih Italije in njene gastronomske tradicije, kar glede na to, da smo na meji, ne preseneča. Čutijo pa se tudi lokalne, kakovostne specialitete, ki nam jih ponuja Istra in širša Slovenija, zato lahko rečem, da na naših krožnikih – in ob njih – zares najdete srce Istre,” je dejal chef restavracije Kogo, Tilen Župevec.