
Menu
Menu tudi meni -ja [mení] kosilo ali večerja v restavraciji, gostilni iz že izbranih jedi.
Hladne mesnine
Količina (g) | Cena (eur) | |
Mešan narezek (Caciotta, Pecorino, Prsut San Daniele, rolana panceta, vloženine, marmelada) | 100 | 12,50 / osebo |
Pršut | 100 | 7,9 |
Pršut San Daniele | 100 | 9,9 |
Panceta rolana | 100 | 8,3 |
Panceta Cigoj | 100 | 13,4 |
Podbradek Cigoj | 100 | 11,3 |
Pata negra Cinco jotas pršut | 50 | 21,9 |
Lardo Cigoj | 50 | 9,9 |
Lardo Pata negra | 50 | 8,9 |
Salama medved Biosing | 20 | 13,6 |
Salama jelen Biosing | 20 | 12,6 |
Siri
Količina (g) | Cena (eur) | |
Mix sirov | 150 | 13,2 |
Kmetija Žerjav – Kraševc | 100 | 9,9 |
Kmetija Žerjav – Sivc | 100 | 9,9 |
Zidarich – Mlet s poprom | 100 | 10,5 |
Zidarich – Jamar | 100 | 11,2 |
Ovčji sir | 100 | 8,3 |
Kravji sir | 100 | 7,7 |
Parmiggiano Reggiano | 100 | 9,9 |
Sir s tartufi | 100 | 9,7 |
Hladne Predjedi
Količina (g) | Cena (eur) | |
Chefov mix ( bakala, hobotnica, jeterna pašteta, vitello tonnato, gamberov tatar) | 15,50 / osebo | |
Bakala z prahom sušenih črnih oliv in Lisjakovim oljem | 9,8 | |
Gamberov tatar z ribezovim kaviarjem, gorčičnimi semeni in oljčno citrusnim prelivom | 13,5 | |
Hobotnica v solati s paradižnikovim sokom, kremo pistacije in burrate ter suhim travniškim cvetjem | 13,3 | |
Brancinov karpačo, špinača, maline, mešanica poperov, citrusni oljčni prelivi, cvetlični med, solni cvet (za dve osebi) | 16,5 | |
Dimljen goveji tatar z maslom črnega česna in sojine omake, gorčičnimi semeni in rumenjakom | 14,5 | |
Vitello tonnato z mini kaprami | 12,5 |
Tople Predjedi
Cena (eur) | |
Fuži s tartufi | 22,9 |
Tagliolini s škampi | 18,9 |
Rižota z gamberi, jurčki in drobnjakom | 17,5 |
Rižota s sipo, češnjevim paradižnikom, parmezanom ter citrusnim olivnim oljem | 14 |
Hišni njoki, istrska klobasa in radič | 13,5 |
Špageti “al mare” z morski dobrotami | 21 |
Buzara mešanih školjk (2 osebi) | 18 |
Dnevna kosila
Cena (eur) | |
Predjed | 4,5 |
Juha | 4 |
Ribja jed | 9,3 |
Mesna jed | 9,3 |
Dnevna solata | 3 |
·Juhe·
Cena (eur) | |
Dnevna juha | 5 |
Glavne jedi
Cena (eur) | |
Hobotnica iz pečice z sezonsko zelenjavo, olivami in polento | 22,1 |
File bele ribe (Black cod, pagar, brancin, orada grdobina) z limoninim pirejem, popečenim koromačem in umami omako iz školjk | 21,9 |
Sipin brodet s popečeno polento in prahom dimljene limone | 14 |
Sveži dnevni ulov (gojena ali divja riba)(odvisno od dnevne ponudbe) | 70 – 80eur / kg |
Počasi zorjena svinjska rebra z limoninim pirejem, pečenim korenjem, šalotkina omaka in praženi lešniki | 16,5 |
Konfitirane goveje ličnice s štruklji pečenega česna in zeliščno omako | 16 |
Pečena piščančja prsa z masleno žajblovo omako, domačim ocvrOm krompirjem in sotirano zelenjavo | 14 |
Počasi kuhana telečja krača v pečici z gomoljno zelenjavo in ocvrtim krompirjem (2 osebi) | 32,5eur / kg |
Goveji steak s kostjo ali brez (kostata (dry aged 90 dni), roastbeef, ribeye), domač ocvrt krompir, sotirana zelenjava, maslo črnega česna in sojine omake | 7-9eur / 100g |
·Priloge·
Cena (eur) | |
Popečena polenta | 4 |
Sotirana zelenjava | 4 |
Domač ocvrt krompir | 4 |
Štruklji pečenega česna in tolminske skute | 5 |
Limonin pire ali pire krompir | 4 |
Pire krompir z tartufi | 7 |
Solate
Cena (eur) | |
Mešana solata | 3,5 |
Sezonska solata | 4 |
Sladice
Cena (eur) | |
Affogato slane karamele, kakavov čips in espresso | 4,5 |
Lešnikov brownie z kostanjevim medom in sveže ribanimi tartufi | 7,5 |
Jabolčna krostata z lešnikovo skuto in marelično marmelado | 6 |
Slani čokoladni souffle s svežim tartufom in Baileys kremo | 9,5 |
Crème Brûlée s kardamomom, jagodnim sorbetom in svežim sezonskim sadjem | 6 |
